På denne siden kan du lese om kunst og kultur i Nordland spesielt, og litt om kunst- og kulturliv i Nord-Norge i sin helhet.

Mange har spesifikke rammer for kunst og definisjonen av det. Kanskje kan denne siden være med på å utfordre denne definisjonen. Vi prøver å omfavne en bredere kunstdefinisjon, som også inkluderer flere kulturelle elementer. Dette kan være scenekunst, i form av teater, det kan være musikk, film og litteratur.

Dersom du har vært i Nordland, har du kanskje besøkt skulpturlandskapet? Dette er et initiativ fra Nordland Fylkeskommune, og er fordelt på flere kommuner i fylket. Parken ble initiert og bygget mellom 1992 og 1998, og har fått noen ny tilskudd siden. Dette kan du lese mer om i vår artikkel om skulpturparken.

Den nordnorske regionen har en rekke kjente artister og skuespillere som på sin måte har bidratt til norsk kulturliv. Disse ønsker vi å hedre, så du kan lese om noen av dem i vår oversikt over kulturpersonligheter.

Nordland er kjent for sitt vakre og varierte naturlandskap. Mange avlegger regionen et besøk sommerstid, når dagene er lange og nettene lyse. Foruten den storslåtte naturen med spisse fjell og flotte fjorder, kan kulturopplevelser være en god grunn til å avlegge Nordland et besøk. Flere museer finnes her, og disse dekker en rekke tema. Krigshistorie, sjøfart, luftfart, musikk og film er bare noen av dem. Dersom du synes dette høres spennende ut, men er usikker på hvilket museum som passer deg best, kan du se nærmere på vår museumsoversikt for Nordland.