Museer i Nordlandsregionen

Norsk luftfartsmuseum i Bodø

norwegian-aviation-museum-in-bodoNorsk luftfartsmuseum åpnet dørene i 1994, med Luftforsvarsmuseet og Avinor-museet som samarbeidspartnere. Museet holder åpent hele uken gjennom, med begrensede åpningstider i desember.

Lofoten Krigsminnemuseum i Svolvær

Krigsminnemuseet i Svolvær drives som en forening, og viser en samling av uniformer, våpen og lignende fra andre verdenskrig – den største samlingen av sitt slag i hele Norge.

Museet har åpent hver dag hele uken. De har 20-årsjubileum i 2016.

Hurtigrutemuseet i Stokmarknes

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes ble grunnlagt i 1993, og er åpent hver dag hele året. Åpningstidene er riktignok noe begrenset, så det kan være greit å sjekke nøyaktige åpningstimer på forhånd.

Narvik Krigsmuseum

Narvik Krigsmuseum er et helt nytt, interaktivt museum med fokus på å fortelle historien på nye måter. Narvik, og kampene som foregikk der under 2. verdenskrig, spiller en helt spesiell rolle i norsk krigshistorie. Dette kommer fram gjennom utstillingene på Narvik Krigsmuseum. De tar i bruk nye metoder som for eksempel 3D og kunstneriske og arkitektoniske elementer for å skape engasjement og lærelyst.

Historiske Sjøgata i Mosjøen

Sjøgata i Mosjøen er mer et miljø og en atmosfære enn et museum. Her kan du bo i tradisjonelle omgivelser, oppleve hvordan de levde i fiskerisamfunn tilbake i tid, og være i nær kontakt med nordnorsk natur. I tillegg til museum, finner du gallerier, butikker, serveringssteder, og mye mer. Hvert år i juli kan du dessuten oppleve Sjøgata sin egen festival: Galleria Kunstfestival. Dette avsluttes med en stor byfest.

Petter Dass-museet i Sandnessjøen

Petter Dass-museet holder hus på Alstadhaug, ca 20 km sør for Sandnessjøen. Museet er åpent tirsdag til søndag, med utvidede åpningstider sommerstid. Museet ar både faste og skiftende utstillinger.

Annethvert år arrangeres dessuten Petter Dass-dagene. Dette finner sted i juni, og byr på seminarer, sportslige arrangement, konserter, foredrag, utstillinger, teater og film, for å nevne noe.