Derfor bør du besøke Valdres i år

En av de beste grunnene til å besøke Valdres er den fantastiske naturen. Ikke bare kan man ferdes fritt i skog og mark, Valdres er kjent for sine fantastiske fiskemuligheter. Folk fra hele Norge kommer til Valdres for å fiske, og dette utgjør en stor del av den lokale turistnæringen. Videre byr Valdres på mange gode turmuligheter. På sensommeren kan man plukke multer, deretter kommer septembers kantareller og vinterens fantastiske skiløyper. Å gå på ski er en populær aktivitet i Valdres, både blant lokalbefolkningen og turister som kommer på besøk.

shutterstock_374238424Matkartet i Valdres

Valdres byr på fantastiske matopplevelser. Ikke bare kan man enkelt høste sin egen mat fra skogens skattekammer, man kan også fiske og jakte hvis man ønsker det. Men skulle man ønske å få maten servert istedenfor å lage den selv, er det også mange muligheter til å spise god, lokal mat på en av Valdres’ mange serveringssteder. Man kan helt enkelt komme til Valdres ved å fly, og mer informasjon finner man lett tilgjengelgig på nettstedet flyvaldres.no. Så hva venter du på, hva med å bestille din tur til Valdres allerede den dag i dag?

Dialekten i Valdres

Valdres-dialekten har et ufortjent dårlig rykte. Mange synes den kan være vanskelig å forstå, mens andre synes den er regelrett stygg. Men det er faktisk sånn at Valdres-dialekten er en viktig brikke i utformingen av nynorsk, og er en dialekt det norske folket burde være stolte av. Den er overraskende enkel å plukke opp hvis man bare hører etter, eller man kan spørre lokale om de har lyst til å lære bort noen ord. Dette kommer til å gjøre besøket til Valdres enda litt bedre. Og hvem vet, kanskje du imponerer dine egne venner når du kommer hjem igjen?